2024. július 25.

Lakóingatlanok

 

Száz lakás épülhet Kincsesbányán

 

Regisztrációs lap

 

A képviselő-testület elkötelezettségének eredményeként immár két évtizedes álom válhat valóra Kincsesbányán.

Sikerült komoly befektetőt találni a volt munkásszálló és irodaház épületegyüttesének hasznosítására. Az előzetes tárgyalások alapján megszületett a döntés: az átépítéssel mintegy száz lakóingatlan kialakítására kerülhet sor a közeljövőben.

A kedvezőtlen járványügyi helyzet ellenére eredményes munka folyt a háttérben annak érdekében, hogy a beruházás a lehető leghamarabb megkezdődjön. Elkészült a háromszintes felülépítmény tervezete, mely szerint 1,5 szobás, 2 szobás és 2,5 szobás lakások épülnek.

Ezek az 50-75 m2 alapterületű lakóingatlanok alkalmasak lehetnek a fiatalok otthonteremtésére, hiszen úgy kerülnek kialakításra, hogy az összes, fiatalokat megillető támogatás igénybe vehető legyen. Kedvező fordulat a kivitelezés szempontjából, hogy 2021. január 1-jétől bevezetik új ingatlanok tekintetében az 5%-os áfát.

A beruházás várhatóan az építési engedély kiadásától számított másfél éven belül befejeződik. Így az Önkormányzat által is kitűzött cél alapján biztosítható a fiatalok helyben történő letelepedése, megtartása. Hisszük, hogy a helyi igényeken kívül Kincsesbánya modern, kertvárosi arculata vonzó lehet és otthont adhat a környező településeken élő, illetve a városból kiköltözni vágyó, nem csak fiatalok számára is.

Az Önkormányzat várja igényfelmérés céljából  az érdeklődők jelentkezését. Akik minden kötelezettség nélkül előzetesen regisztrálnak, személyes tájékoztatást kapnak a beruházás folyamatáról.  A regisztrációs lap az Önkormányzat honlapjáról (www.kincsesbanya.hu) letölthető.

Kincsesbánya, 2020. november 13.

 Keszte Jánosné, Sallay Zsolt, Pencz Tamás- fejlesztési munkacsoport 

 

Oldal nyomtatsa

Köszönjük, hogy ellátogatott honlapunkra.