2024. május 24.

Kerékpárút

   


  
Kedvezményezett neve: Kincsesbánya Község Önkormányzata
Projekt címe: Kerékpárút kialakítása Kincsesbányán
Szerződött támogatás összege: 79 995 372,- Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 100 %
 
A projekt tartalmának bemutatása
A projekt célja kisléptékű tematikus turisztikai fejlesztés megvalósítása, mellyel megyei szintű turisztikai vonzerő elemekre épülő, koordinált fejlesztés fog megvalósulni. Ennek keretében a turisztikai vonzerőt képező kulturális, épített, természeti örökség turisztikai hasznosítására, fejlesztésére lesz lehetősége az önkormányzatnak a helyi gazdaság élénkítése, és a foglalkoztatás növelése érdekében.
A tervezett kerékpárút több turisztikai jelentőséggel bíró létesítményt érint. A kerékpárútnak köszönhetően biciklivel elérhetővé válnak a település központi funkciókkal rendelkező részei.
A tervezett nyomvonal mind a helyi lakosság számára elengedhetetlen a fenntartható, környezetbarát közlekedés biztosításához, mind pedig a községre és a környékre látogató turisták számára elengedhetetlen fontosságú.
A turizmus szezonális ingadozásának csökkentése érdekében a fejlesztés tárgya egész évben nyitva tart továbbá ezáltal fontos települési látványosságok bekapcsolásra kerülnek a környék vérkeringésébe.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. év 08. hó 31. nap.
A projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-15-FE1-2016-00011
Oldal nyomtatsa

Köszönjük, hogy ellátogatott honlapunkra.