2023. december 08.

2011/12 szezon

2011/2012 évad 6. forduló, 2011. október 10. (hétfő) 19 óra, Bregyó

Kincsesbánya – Fehérvár Junior FC   4:2 (2:2)

Gólszerzők: Bozsoki Gábor (2), Flórián Tamás, Szele Győző

 A „szokásoknak” megfelelően egy cserével tudtunk kiállni őszi, utolsó hazai mérkőzésünkre. Az ellenfélről illik tudni, hogy a tavalyi idényben megnyerték a másodosztály A csoportját.  A mérkőzés közepes iramban kezdődött. Játékosaim sokat mozogtak labda nélkül és sikerült néhány helyzetig eljutni. Aztán váratlanul egy egyéni akció után megszereztük a vezetést. Sajnos az előny nem volt jó hatással a csapatra. Sok volt a pontatlanság és az esetlegesség játékunkban. Rövid időn belül két elkerülhető hibából gólokat kaptunk. A csapat a bekapott gólok után nagyobb nyomást gyakorolt az ellenfélre, melynek egy lecsorgó labda és egy szép csel után meg is lett az eredménye. Egyenlítettünk a szünet előtt.

A második játékrészben itt is, ott akadtak helyzetek, de a mezőnyjáték volt inkább jellemző. A félidő derekán szabadrúgást harcoltunk ki az ellenfél kapujától kb. 15 méterre, melyből hatalmas gólt szereztünk. Ahogy fáradt a csapat, úgy kényszerültünk egyre több védekezésre. Végül egy bedobás után egy szép, erőszakos lefordulást követően bebiztosítottuk a győzelmünket. Mint az előzőekből is kiderül góljainkat egyéni villanások után szereztük és nem szép akciók végén, ami jellemző volt ránk. Viszont a látványt helyettesítik játékosaim rengeteg futással, küzdéssel, alázattal és ez még a sok hiányzó ellenére is ez meghozta gyümölcsét és legyőztük a másodosztály egyik bajnokát!

 Sajnos, szinte már biztos, hogy több játékosom sem fog az őszi idény hátralévő mérkőzésein pályára lépni, rajtuk kívülálló okok miatt. A háttérben három kincsesi fiatallal vettük fel a kapcsolatot, reméljük, csatlakoznak hozzánk.

 

2011/2012 évad 5. forduló, 2011. október 4. (kedd) 20 óra, Köfém műfüves pálya

Fehérvár Sped – Kincsesbánya   3:1 (2:0)

Gólszerző: Bozsoki Gábor

 Ismét nehéz meccsre készültünk, meghatározó játékosaink hiányában, egyetlen cserével.

A játékosaim is tudták, hogy nem lesz sétagalopp a mérkőzés. Nem is volt az.

Most kivételesen eltekintek a mérkőzés menetének leírásától, és nem azért, mert másfél év után szenvedtünk vereséget, hanem azért, mert ez a vereség felért egy nagyon szép mentális győzelemmel. Játékosaim rengeteget futottak, küzdöttek a lefújás pillanatáig. Nem ismertek elveszett labdát. Ez abból is jól látszik, hogy szépítő találatunkat az utolsó percben szereztük. Ahogy fáradtunk egyre több volt az egyéni hiba, de a játékosaim mindig, minden helyzetben próbálták kisegíteni egymást. Felemelő érzés volt látni, hogy egy eleve kilátástalan helyzetben nem adták fel a harcot, hanem magukért, egymásért, a csapatért kitették szívüket, lelküket.

Tudjuk, hogy következő meccseinken sem lesz jobb a helyzet, de ezek a játékosok rászolgáltak a biztatásra, bebizonyították, hogy érdemes bízni bennük.

 

2011/2012 évad 4. forduló, 2011. szeptember 26. (Hétfő) 19 óra, Bregyó

Kincsesbánya – Geo  3:0 (1:0)

Gólszerzők: Bozsoki Gábor (2), Flórián Tamás

 Az előjelek nem voltak túl biztatóak… Több játékosom is jelezte, hogy nem tud a mérkőzésen részt venni, vagy munka, vagy egyéb rajtuk kívül álló okok miatt. Így éppen ki tudtunk állni egy cserével. A játékosaimtól többek között azt kértem, amit eddig soha nem kellett, hogy tudatosan próbáljuk lassítani a játékot, hogy a végére is maradjon erő. Na, ez volt az a kérés, amit egyáltalán nem tartottak be. Vitte őket a játék szeretette és irama. A mérkőzés elején aránylag jól ment a labdatartás és az akcióinknak a nagy részét is sikerült, így, vagy úgy befejezni. Sok bedobást és szögletet harcoltunk ki, amit nem tudtunk a saját hasznunkra fordítani. A félidő derekán egy egyéni akciót követő erős, pontos lövéssel szereztünk vezetést.  Továbbra is fölénybe játszottunk, ebben az időszakban annyira jól védekeztünk, hogy nem volt az ellenfélnek szinte kapura lövése sem.

A második játékrészben többet veszélyeztetett az a Geo csapata, de ziccerig nem jutottak el. A félidő felétől jóval pontatlanabbul játszottunk és sok volt az eladott labda, rossz helyzetfelismerés; láthatóan kezdtek fáradni játékosaim. Mégis a végére még fel tudtak pörögni és egy gyors kontratámadást góllal fejeztünk be. Majd az ellenfél jutott szabadrúgáshoz a kapunktól 10 méterre, amit belerúgtak a sorfalunkba és a visszapattanó labdát megszerezve újabb gyors kontra után rúgtunk gólt.  

Összességében a szokottnál több volt a pontatlanság, ami betudható a kissé felforgatott csapatnak, viszont ezeket a hibákat kompenzálták a hatalmas küzdéssel, és azzal, hogy nem ismertek elveszett labdát.

Ez egy nagyon fontos és szép győzelem volt.

Csapatunk és szurkolóink is nagyon bíznak benne, hogy minél hamarabb visszatérnek közénk „mellőzni kényszerült” játékosaink!

 

2011/2012 évad 3. forduló, 2011. szeptember 21. 20 óra, Köfém műfüves pálya

Groupama Garancia - Kincsesbánya 2:4 (0:2)
Gólszerzők: Ódor Ákos, Kocsis Balázs, Flórián Tamás, Bozsoki Gábor

Tudtuk, hogy egy kemény mérkőzésre számíthatunk, hiszen aktuális ellenfelünk évek óta jól szerepel a másodosztályban. A meccs elején próbáltuk megbecsülni a labdát, ha elvesztettük, akkor visszazártunk saját térfelünkre. Lüktető, jó iramú volt a játék mindkét részről. Itt is, ott is adódtak helyzetek, de gólokat mi szereztünk. Az egyiket egy több passzos akció végén, szerencsés körülmények között. A másik egy hatalmas szabadrúgásból született. A második játékrészben még nagyobb sebességre próbált kapcsolni az ellenfél. Mégis mi rúgtunk egy "becsorgó" gólt. A Groupama csapata nem adta fel, így továbbra is lendületes, küzdelmes, élvezetes volt a csata. A szépítés is sikerült nekik egy egyéni lefordulásból, majd egy szabadrúgásból. Ebben az időszakban sokszor túlságosan is magunkra húztuk az őket és labdákat sem tudtuk megtartani. Aztán egy gyors kontra végén bebiztosítottuk győzelmünket. A végére még volt néhány gólszerzési lehetősége az ellenfélnek, de a játékosok remekül kisegítették egymást és ha kellett, akkor a kapusunk védett. Összességében egy nagy iramú, szórakoztató, küzdelmes mérkőzésen, igazán jó csapat ellen arattunk nagyon értékes győzelmet.

 

2011/2012 évad 2. forduló, 2011. szeptember 15. 18 óra, Köfém műfüves pálya

V.D.A. - Kincsesbánya 2:7 (2:4)

Gólsz.: Ódor Ákos (3), Kocsis Balázs (2), Szele Győző, Fekete Zsolt

A mérkőzés kisebb csúszással kezdődött, mert az ellenfél csapata nem érkezett meg teljes létszámban a mérkőzés kezdetére. A játékot magabiztosan sok labdatartással kezdtük. Próbáltuk mozgatni az ellenfél védőfalát. Ennek viszonylag hamar, két gól formájában meg is lett az eredménye. És itt kezdődtek a bajok... Elhittük, hogy ez a meccs már zsebben van és felvettük az ellenfél lassabb, langyosabb stílusát oly annyira, hogy a végén "belealudtunk" a mérkőzésbe. Pár percen belül sikerült egy helyezkedési hibával és egy elpasszolt labdával visszahozni a meccsbe az ellenfelet... Ebben az időszakban sok volt a pontatlanság és a "komolytalanság" a csapaton belül... Szerencsére a gyorsan bekapott gólok felébresztették a csapatot, hogy ez a hozzáállás kevés lesz. Visszavettük a kezdeményezést és a félidőre két gólos előnnyel mentünk. A második félidőben is sok volt a hiba, ezzel együtt uraltuk a mérkőzést és magabiztossá tettük a győzelmünket.

Az összképet tekintve a csapat a szokásosnál több hibával játszott és nem tudta felvenni az "üzemi hőfokot", ezért is dicséretes a sok gólos győzelem. Viszont a következő mérkőzésünkön sokkal élesebbnek kell lennünk a jó eredmény érdekében.


2011/2012 évad 1. forduló, 2011. szeptember 5. 19 óra, Bregyó

Kincsesbánya - Kutyaütők 6:2 (4:1)
Gólszerzők: Ódor Ákos (3), Lakner Ferenc, Flórián Tamás, Bozsoki Gábor

Elkezdődött...
Megkezdtük az új idényt magasabb osztályba. Ellenfelünk a szintén idén feljutó Kutyaütők csapata volt. A tavalyi idényben saját csoportjukban csak egyszer szenvedtek vereséget...
A mérkőzést bizonytalanul, sok hibával kezdtük. Voltak helyezkedési hibák, elcselezett-, elpasszolt labdák. Nem találtuk saját ritmusunkat. Ennek egy bekapott gól lett az eredménye. Talán ez kellett ahhoz, hogy magunkhoz térjünk... A csapat felébredt és elkezdte azt játszani, amit tud, ennek a szünetig 4 rúgott gól lett az eredménye. A második félidő első felében magunkra húztuk az ellenfelet és állandó védekezésre kényszerültünk. Ebben az időszakban nagy volt a nyomás a védelmen. Sajnos nem sikerült kihúznunk újabb gól nélkül. Aztán visszavettük a kezdeményezést és szereztünk még két gólt. Összességében dicséret illeti a csapatot, mert egy ügyes, kellemetlen ellenfelet sikerült magabiztosan legyőzni, és élvezetes, kemény, jó iramú mérkőzést játszottak.

Köszönjük a biztatást szurkolóinknak és a támogatást:
Rideg Lászlónak,
Simicska Józsefnek és
 ifj.Lakatos Jánosnak.


 
Oldal nyomtatsa

Köszönjük, hogy ellátogatott honlapunkra.