2024. május 24.

2010/11 szezon

1. forduló
Pelsotool - Kincsesbánya  4:4
 
2. forduló
Kincsesbánya - Vérnarancs  2:2
 
3. forduló
MOTE - Kincsesbánya  1:5
 
4. forduló
Kincsesbánya - Árpád DSE  2:1
 
5. forduló
Maraton Sport - Kincsesbánya  1:2
 
6. forduló
Kincsesbánya - Mill FC-Dodge City  5:0
 
7. forduló
Labdaszedők - Kincsesbánya  1:3
 
8. forduló
Fecskeparti Honfoglalók - Kincsesbánya  2:2
 
9. forduló
Kincsesbánya - Muskátli Söröző  9:0
 
10. forduló
Harmann-Becker - Kincsesbánya  2:3
 
11. forduló
Kincsesbánya - Iuridica  9:0
 
12. forduló
Akkuker - Kincsesbánya  3:5
 
13. forduló
Kincsesbánya - Betonpartner-Kisfalud  5:2
 

14. forduló2011. március 17. 19 óra, Bregyó

Kincsesbánya - Pelsotool 8:2 (6:1)

A mai este folyamán elkezdődött a székesfehérvári városi kispályás labdarúgó bajnokság 2010/11 tavaszi szezonja.Az csoport első helyezettjét fogadtuk ma a Bregyóban, vizes, csúszós pályán. Új kapust avattunk Spandler Matyi személyében, mivel előző kapusunk, Vári Gergő külföldre távozott. A mai mérkőzé...sen az eddigi bajnokság két veretlenje találkozott egymással (őszi eredmény 4:4 volt).Az első percekben mindkét csapat próbált a pályához alkalmazkodni. Nekünk sikerült előbb mivel Spandler Matyi jó indítását követően a jobb szélről Kocsis Balázs hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba. Ez meg is adta a meccs alaphangját... Egy közeli szabadrúgásból egyenlített az ellenfél, mivel a sorfal szétrebbent. Innentől kezdve egy "irgalmatlanul" csodálatos 20 perc következett... Mozgásban, gyorsaságban, helyzetfelismerésben, koncentrációban ellenfelünk fölé nőttünk és 5 gólt rámoltunk be nekik. Bedobás variációkból, szabadrúgásból, távoli lövésből és kényszerítő után szereztünk gólokat. A második félidőben kiegyenlítettebb játék volt, inkább a védekezésre koncentráltunk és a gyors ellentámadásokra építettünk, aminek 2 gól formájában meg is lett az eredménye... Nem tudok senkit kiemelni és nem is akarok a csapatból, mert ezt a meccset csapatként, sokszor egymást kisegítve nyerték meg a játékosok... Bocs srácok, valakit mégis kiemelnék... Spandler Matyi, fiatal, újonc kapusunk első mérkőzésén remekül védett, indított, ha kellett és szemtelenül nyugodt volt. Ennek a sikernek csak akkor lesz igazi értéke, ha a további meccseinken is megmarad az alázat, a küzdeni- és győzni akarás.

Kerettagok voltak: Spandler Matyi, Szele Győzi, Lakner Feri, Flórián Tamás, Zsibók Patrik, Amigó, Bozsoki Gábor, Kocsis Balázs, Ódor Ákos.

Gólszerzők: Ódor Ákos (5), Kocsis Balázs (3)

 

15. forduló, 2011. március 25. 21 óra, Feketehegy

Vérnarancs - Kincsesbánya 3:4

 A mérkőzés számunkra szokatlanul késői időpontban kezdődött. Kényelmesen, nyugodtan kezdtük a mérkőzést. Ellenfelünk beállt védekezni és kontrákra játszott. Sokat járatuk a labdát, főleg hátul és lassan. A passzok kiszámíthatóak voltak. A lassú, pontatlan, elképzelés nélküli játéknak az lett az eredménye, hogy az ellenfél saját térfelén megszerzett labdákból, hosszú indítások után az első 20 percben négyszer került ziccerbe. Kapusunkon és a szerencsén múlott, hogy nem kaptunk gólokat. A félidő első kétharmadában kapura sem lőttünk... A félidő vége felé első pontos támadásunk során megszereztük a vezetést. Egy bedobás kombináció után már két gól volt az előnyünk. A második félidőt is kényelmesen kezdtük és egy saját térfélen eladott labdából szépített az ellenfél. Majd két újabb figyelmetlenségből újabb két gólt kaptunk... Amúgy is hideg volt, de ez hideg zuhanyként jött... A csapat végre kezdett felpörögni és megérezte, hogy itt még baj is lehet... Görcsösen, de nagy akarattal játszottunk ebben az időszakban. Egy szabadrúgásból sikerült egyenlíteni, majd nem sokkal később egy jó lefordulásból újra visszavettük a vezetést, amit a meccs végéig meg is őriztünk. Nehéz, nyögvenyelős mérkőzést nyertünk meg, úgy, hogy az elejét átaludtuk a meccsnek és saját magunkat vittük be az "erdőbe"... Az ellenfelet is dicséret illeti.

Gólszerzők: Ódor Ákos (3), Kocsis Balázs

 

16. forduló, 2011. március 28. 19 óra, Bregyó

 Kincsesbánya - MOTE 4:2

 Tanulva az előzőekből, ezt a mérkőzést felpörögve kezdtük. Az első félidőt teljesen az ellenőrzésünk alatt tartottuk. Gyorsan járattuk a labdát, okos támadásokat vezettünk. Az elvesztett labdákat megpróbáltuk azonnal visszaszerezni. Az összpontosításnak, fegyelmezettségnek, gyorsaságnak és egy újabb bedobás variációnak köszönhetően az első félidőt 4:0-val zártuk, úgy hogy a kapusunknak nem volt komolyabb védeni valója. A második félidőben elhittük, hogy a mérkőzés zsebben van és hamar kaptunk is egy gólt sarokrúgás után. Az ellenfél erőltette a támadásokat, aminek egy újabb gól formájában meg is lett az eredménye. Ebben az időszakban sok labdát eladtunk és az ellenfelet is magunkra húztuk. A kontráinkat nem tudtuk góllal befejezni, pedig 2-3 ziccerünk is volt. A mérkőzés végére kicsit megnyugodtunk és hoztuk a meccset.

 Gólszerzők: Ódor Ákos (4)

 

17. forduló, 2011. április 6. 19 óra  Árpád Középiskola

 Árpád DSE - Kincsesbánya 1:3

 A mérkőzést nyugodtan kezdtük, sokat járattuk a labdát. Az ellenfél a kapujától 15-18 m-re védekezett. Teljesen visszazártak és amennyire csak tudták leszűkítették a területet. A félidő elején egy bedobás kombinációból megszereztük a vezetést. Az Árpád csapata ezután sem vállalt semmilyen kockázatot, visszaállt "sündisznó állásba" és egy-egy labdavesztésünkből próbáltak gyors kontrákat indítani. Még a szünet előtt sikerült tovább növelni előnyünket. A második játékrészben annyit változott a játék képe, hogy kicsit bátrabb lett az ellenfél és próbált többet támadni. El is jutottak egy-két helyzetig, de a védelem és a kapusunk a helyén volt a nehezebb pillanatokban. Mire átvették volna véglegesen a játék irányítását egy szépen kijátszott kontrából újabb gólt szereztünk. Ezután teljesen leült a mérkőzés. Egy figyelmetlen labdavesztésből még szépítettek. Utána újra visszaálltak a saját térfelükre, mi pedig nem erőltettük a támadásokat, így az utolsó 5 percben senkitől sem zavartatva gurigáztunk saját térfelünkön. Színvonalát tekintve ez volt ide "leglaposabb" mérkőzésünk, ehhez hozzájárult az ellenfél bátortalan bunkerfocija is.

 Gólszerzők: Ódor Ákos (2), Zsibók Patrik

 

18. forduló, 2011. április 11. 19 óra, Bregyó

Kincsesbánya - Maraton Sport  3:0 (megállapított eredmény)

Ősszel kemény, durva csatát vívtunk esedékes ellenfelünkkel, amit akkor sikerült megnyernünk. Rangadóra készültünk. A tavaszi mérkőzésre az ellenfélből egy játékos tette tiszteletét... Így egymás között játszottunk edzőmeccset.

 

19. forduló, 2011. április 19. 21 óra Köfém csarnok

 Mill FC-Dodge City - Kincsesbánya 2:4

 Ismét egy késői időpont... Az első 10-15 percben uraltuk a játékot. Bedobásból ismét gólt szereztünk, majd pár perccel később egy szép támadás végén egy védhetetlen fejessel növeltük előnyünket... aztán egyik pillanatról a másikra szétesett a csapatjáték... Csúnyán elpasszolt labdák, elcselezett akciók, egyéni rossz megoldások jellemezték a félidő hátralevő részét... Így is eljutottunk egy-két ziccerig, amit nem sikerült kihasználni... A játékrész végére ellenfelünkkel elhitettük, hogy van keresnivalója és egy sarokrúgás után éltek is a lehetőséggel, hogy felzárkózzanak. A második félidőben elején kiegyenlített játék folyt. Egy váratlan, távoli átlövéssel újra megnyugtató előnyhöz jutottunk. Átvettük a játék irányítását és sok passzal mozgattuk az ellenfél játékosait, aminek újabb gól formájában meg is lett az eredménye. A mérkőzés végén egy sarokrúgás után, védőink figyelmetlenségét kihasználva a Mill FC kialakította a végeredményt. Ezen a meccsen is érzékelhető volt, hogy a késői kezdés "megfogja" a csapatot. Fejben, koncentrációban nem tudunk felpörögni és sok a kihagyás. Ezen javítanunk kell...

 Gólszerzők: Ódor Ákos (3), Szele Győző

 

20. forduló, 2011 április 26. 19 óra, Bregyó

 Kincsesbánya - Labdaszedők 4:0

 Kicsit tartottam a mérkőzéstől a Húsvét esetleges utóhatásai miatt... Szerencsére a csapat hamar biztosított "életképességéről"... Jól járattuk a labdát, sok helyzetet kidolgoztunk. Labdavesztésnél gyorsan visszatámadtunk és jó helyezkedéssel a hosszú indításokat is hatástalanítottuk. Az első félidőben szép összjátékokból, illetve egyéni akcióból szereztünk gólokat. A második játékrészt ott folytattuk, ahogy az elsőt abbahagytuk. Egyetlen negatívumnak az róható fel, hogy gólszerzési lehetőségeknél nem az egyszerűbb megoldásokat választottuk és nem koncentráltunk eléggé ezekben a helyzetekben. Azért sikerült még egy gólt berámolnunk. A csapat dicsérete, hogy nem kaptunk gólt és kapusunknak sem kellett bravúrt bemutatni.

 Gólszerzők: Ódor Ákos (3), Lakner Ferenc

 

21. forduló, 2011. május 2. 19 óra, Bregyó

 Kincsesbánya - Fecskeparti Honfoglalók 4:1

 A mérkőzést megelőző előjelek nem voltak biztatóak. Két játékosom lesérült, egy pedig munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni. Laci bácsi erre a mérkőzésre nem tudott számunkra buszt biztosítani, így a szurkolóink nagy része nem tartott velünk. A szerkezeti felállás nem változott, viszont egy-két játékosom új szerepkörben bizonyíthatott. A mérkőzést pörgősen, jól kezdtük. Sokat mozogtunk, így mindig volt szabad emberünk. Mezőnyfölényünket hamar gólra váltottuk egy sokpasszos, tetszetős akció végén. Nem sokkal később egy bedobás után növeltük előnyünket. Aztán védőink és kapusunk rövidzárlatát kihasználva szépített az ellenfél. Szerencsére ez nem fogta meg a csapatot. Továbbra is mi uraltuk a játékot, ami egy újabb akciógólt eredményezett, majd egy sarokrúgást váltottunk gólra. A félidő végét egy buta szabálytalanság miatt emberhátrányban fejeztük be. A második játékrészt a kiállítás miatt kevesebben kezdtük, de ez a pályán nem volt feltűnő. Ebben a játék részben többet próbálkozott az ellenfél, de igazi gólhelyzetet nem volt alkalmuk kialakítani. Volt még néhány gólhelyzetünk, amit vagy a kapus védett, vagy mi nem találtuk el a kaput. Összességében egy rövidzárlattól eltekintve a csapat ebben a felállásban is nagyon jó és eredményes játékot nyújtott. Az egész mezőnyből kiemelkedett Lakner Feri teljesítménye.

 Gólszerzők: Lakner Ferenc (3), Flórián Tamás

 

22. forduló, 2011. május 9. 18 óra, Feketehegy

 Muskátli Söröző - Kincsesbánya 1:9

 Ellenfelünk a tabella utolsó helyén szerénykedett... Mi pedig az elsőn... Ezek mentálisan a legnehezebb mérkőzések, mert tudatalatt könnyen hihetővé válik, hogy elég csak a mezt kivinni a pályára és meg is nyertük a meccset... Szerencsére hamar sikerült felvenni a ritmust. Az első 10 percben kerestük a lehetőségeket, helyzeteket, sok passzal mozgattuk az ellenfelet. Sikerült is gólhelyzeteket kidolgozni, amiből négyet ki is használtunk a fordulásig. Egyetlen figyelmetlenség volt, de a védők hibáját kapusunk javította. A második félidőt ugyanott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. Hamar szereztünk még két találatot, aztán hullámvölgybe kerültünk, ami egy kapott gólban, sok cselezésben, rossz döntésekben és néha felesleges szövegelésben nyilvánult meg. A cserék visszatették a normális kerékvágásba a dolgokat és a mérkőzés utolsó negyedében még három góllal terheltük az ellenfél kapuját. Összességében a csapat jól, eredményesen teljesített és magabiztosan hozta a kötelezőt.

Góllövők: Bozsoki Gábor (2), Lakner Ferenc (2), Ódor Ákos (2), Farkas Ádám, Flórián Tamás, Szele Győző

 

23. forduló, 2011. május 16. 19 óra Bregyó

Kincsesbánya - Harmann-Becker 5:2

A nap legjobb híre az volt, hogy újra rendelkezésünkre állt a "csapatbusz", köszönjük Rideg Laci bácsi.

Aktuális ellenfelünk 4+1 játékossal állt ki, tehát egész mérkőzésen emberelőnyben játszottunk! Talán ez volt a baj... Játékosaim talán túlságosan is megnyugodtak és ennek az lett az eredménye hogy sorozatban hagytuk ki a jobbnál jobb helyzeteket, sőt sikerült egy gólt is kapnunk! A játékunk vagdalkozó, ritmustalan, sokszor ötlettelen volt, de sikerült egyenlíteni a félidő lefújása előtt. A második félidőre annyit változott a játék képe, hogy az ellenfél elfáradt, így még több ziccerünk adódott, amiből négyet sikerült értékesíteni... Jellemző a mérkőzésre, hogy kb. kétszer annyiszor találtuk el a kapufát, mint ahány gólt szereztünk. Az játékban az idény messze-messze legrosszabb teljesítményét produkáltuk. A baj mégsem ezzel van, hiszen a játékosok küzdöttek becsülettel. Viszont nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a "cserepadon" ülő, lecserélt játékosok egy része "oltja", kritizálja a pályán lévőket, holott előtte ők is ugyanúgy hibáztak... Nem normális dolog, hogy elméletileg a legrutinosabbnak vélt játékosom, egy rossz megoldás és kinti megjegyzés után dührohamot kapva, kiabálva lemegy a pályáról játék közben... Ilyen szempontból szégyenteljes volt a tegnapi "teljesítményünk" és nem méltó egy bajnokaspiráns csapathoz! Ezt a bajnokságot csak egy olyan csapat nyerheti meg, akinek a játékosai tudnak egymásért a csapatért küzdeni, mint a pályán, mint a "cseresorban". Tisztelettel, bizalommal, alázattal vannak egymás iránt és tudják tolerálni egymás hibáit! Ezt a bajnokságot csak akkor van esélyünk megnyerni, ha mindenki beáll a sorba és visszatérünk a helyes útra, amit a Pelsotool elleni mérkőzés fémjelez!

Gólszerzők: Ódor Ákos (3), Bozsoki Gábor, Szele Győző

 

24. forduló, 2011. május 24. 17 óra Köfém műfüves pálya

Iuridica - Kincsesbánya 0:5

A mérkőzés szokatlanul korai időpontban került megrendezésre. A nagy melegben mindkét csapat követett el alapvető technikai hibákat. Az első félidőben nehezen találtuk a játék ritmusát, sok volt a pontatlanság magunkhoz képest. A szerzett gólok megnyugtatták a csapatot. A félidő vége felé egy-két nagy hibát vétettünk védekezésben, amit szerencsére az ellenfél nem használt ki. A második játékrészbe az Iuridica csapat sokszor letámadással próbálkozott, amiből sikerült is egy-egy labdát szerezniük, de nagyobb baj nem lett belőle. Sokszor túlságosan is magunkra húztuk az őket. Mezőnyben magabiztosabban játszottunk és helyzeteket is kidolgoztunk, amik nagy része kimaradt. Bedobás variációkból három gólt szereztünk. Ami külön öröm, hogy a mérkőzést kapott gól nélkül hoztuk le.

Gólszerzők: Ódor Ákos (3), Bozsoki Gábor (2)


25. forduló, 2011. május 30. 19 óra Bregyó

Kincsesbánya - Akkuker 7:1

Az idény utolsó hazai találkozója volt. A csapatot sok szurkoló elkísérte, köszönet érte.

Az Akkuker csapata idősebb, rutinos játékosokból áll, akik ellen ősszel nagyon megszenvedtünk a győzelemért. Egyértelmű volt, hogy azzal érünk célt, ha sok a labda nélküli mozgás és egy-két érintős játékkal mozgatjuk az ellenfelet. Ezt a játékrész elején úgy oldotta meg a csapat, hogy középkezdés után 3-4 percig folyamatosan nálunk volt a labda és addig kerestük a lehetőségeket még a hosszú labdatartás egyből gólt eredményezett, ami meg is adta a mérkőzés alaphangját. Teljesen uraltuk a játékot, az ellenfél főleg szabadrúgásokból veszélyeztetett. Helyzeteinket jobban használtuk ki, mint előző két mérkőzésünkön, így a szünetre 4 góllal mentünk. A második félidőre sem változott a játék képe, a kezdeményezést magunknál tartottuk. A sok csere sem zökkentette ki a csapatot. A mérkőzés csúcspontja Balogh Misi szemfüles gólja volt... Az utolsó percben még kaptunk egy véleményes gólt, de ez már nem számított. Az utolsó hazai bajnokinkat szép játékkal, fölényesen nyertük meg. Minden játékos hozzátette a magáét és újra egységesek voltunk.

Egyetlen mérkőzés van hátra, amit a bajnokság 3. helyezettjével vívunk idegenben.

Igazi "bajnoki döntő" lesz... Ahogy tegnap egyik játékosom mondta, az I-t már "megrajzoltuk", a pontot kell rá feltenni jövő pénteken...

Hiszen a bajnoki címért játszunk!

Gólszerzők: Ódor Ákos (4), Szele Győző, Fekete Zsolt, Balogh Misi (!!!)

 
26. forduló, 2011. 06.10. 18 óra, Kisfalud

Betonpartner-Kisfalud - Kincsesbánya 0:3
Gólszerzők: Ódor Ákos (2), Flórián Tamás
 
Csapattagok: Balogh Mihály, Bozsoki Gábor, Farkas Ádám, Fekete Zsolt, Flórián Tamás, Kocsis Balázs, Lakatos József, Lakner Ferenc, Ódor Ákos, Spandler Mátyás, Szalai Zsolt, Szele Győző, Vári Gergő,Zsibók Patrik.

Úgy érkeztünk el a székesfehérvári kispályás labdarúgó bajnokság 2010/11 évadának utolsó mérkőzéséhez, hogy a bajnoki címért játszhattunk. Azzal a tudattal léptünk pályára idegenben a 3. helyezett otthonában, hogy mindenképpen nyernünk kell, ha bajnokok akarunk lenni.
A mérkőzésre teljes kerettel érkeztünk, sok szurkolóval.
A meccs a tétnek megfelelően feszült volt. Próbáltuk minél többet mozgatni az ellenfelet, sokat futottunk labda nélkül és kerestük az üres területeket, helyzeteket, amiből sikerült néhányat kialakítani, csak a befejezések nem voltak pontosak. Őszi mérkőzésünkön tapasztaltuk, hogy a Betonpartner játékosai szeretnek cselezni és minden távolságból lőnek, ha van lehetőségük. Ezért leszűkítettük előttük a területet, ha egyik játékosomat kicselezték, már ott is volt biztosítani a másik. Mivel jól követtük le őket, így kevés lövőhelyzetük adódott, amiket fogott kapusunk, vagy elkerülték a kaput. A félidő közepén egy szabadrúgás kombinációból szereztünk vezetést. Az eredmény a szünetig már nem változott. A második játékrészben az ellenfél nagyobb nyomást próbált ránk gyakorolni. Hamar felvettük a ritmust és megbecsültük a labdát. A félidő közepétől egyre többet hibáztak és egyre tanácstalanabbá váltak a Kisfalud játékosai, érezni lehetett rajtuk a fáradtság jeleit. Pont a legjobbkor szereztünk egy bedobásból újabb gólt, ami érezhetően megtörte az ellenfelet. Próbálkoztak becsülettel, de hiányzott az átütő erő. A mérkőzés vége előtt 10 perccel egy újabb bedobás után bebiztosítottuk győzelmünket. A végére még akadt egy-két ziccerünk, amik kimaradtak.

A mérkőzés után hatalmas fieszta kezdődött a kisfaludi pályán pezsgőlocsolással egybekötve, ami Kincsesben folytatódott, hiszen Kincsesbánya kispályás focicsapata BAJNOKCSAPAT lett!

Egy kis statisztika, ami valamelyest megmutatja ennek a bajnoki címnek az értékét:

A székesfehérvári kispályás labdarúgó bajnokság 2010/11 évadában 3. osztályba 40(!) csapat nevezett. Ezeket a csapatokat kettő 14-es és egy 12-es csoportba osztották be. Mi a legerősebb csoportba a 3/A-ba kerültünk.
Csoport mutatóink:

1. Kincsesbánya  26  23  3  0  +85  119-34  72 pont

A csoport nehézségét mutatja, hogy a második helyezett, csak egy ponttal gyűjtött kevesebbet, mint mi.
A 40 csapat közül egyedüliként zártuk veretlenül a szezont.
A szezonban a 40 csapat közül messze a legkevesebb (34) gólt kaptunk.

És amire még büszkék vagyunk, hogy csak is kincsesbányai fiatalokból álló együttessel nyertünk bajnokságot.

Köszönjük Rideg László és Simicska József 4 évre visszanyúló támogatását!

Köszönjük azt a sok biztatást és szeretetet, amit szurkolóinktól kaptunk!
 

 

 

 

 
 
Oldal nyomtatsa

Köszönjük, hogy ellátogatott honlapunkra.